miercuri, 10 februarie 2010

O fetiţă cu voce de înger are mare nevoie de ajutor

Clasa în care ne–am întâlnit am găsit–o uşor, după vocea de înger care îţi răscoleşte sufletul, atunci când interpretează "Ave Maria". Maria Crăciun are 10 ani, şi în acest an a reuşit ceea ce mulţi copii de vârsta ei nici nu îndrăznesc să viseze. Juriul festivalului Sanremo Junior a ales–o printre participanţii din acest an, după ce i–a ascultat două melodii interpretate în limba italiană. E singurul copil din România ales de cei de la Sanremo Junior în acest an, şi acum cea mai mare dorinţă a Mariei este să facă rost de cei 1.000 de euro necesari pentru a ajunge acolo.

Maria este din Galaţi, şi a venit la Sibiu la mătuşa ei, cea care a şi iniţiat strângerea de fonduri. Are 10 ani, şi la 4 ani părinţii ei, oameni extrem de modeşti, au descoperit că micuţa are un har cu care puţini se pot mândri. Deşi cu posibilităţi materiale reduse, nu au stat nicio clipă pe gânduri şi au înscris-o la o şcoală particulară de muzică, pe care o urmează şi astăzi. "E foarte bine la şcoala de muzică, eu mă simt în mediul meu acolo, de sus până jos aud numai muzică. Dacă m-aş fi dus la altă şcoală nu cred că mă simţeam bine", rezumă Maria experienţa şcolii care a pregătit-o foarte bine, dovadă faptul că în acest an juriul festivalului Sanremo Junior a ales-o printre cei care vor intra în competiţie. Maria le-a trimis două melodii cântate de ea în limba italiană, şi este singurul copil din România selectat printre participanţi.

Un dar de la Dumnezeu

Maria mai are un frate şi o soră, ambii studenţi, din prima căsătorie a mamei sale. Femeia spune că, pentru ea şi soţul ei, venirea pe lume a Mariei a fost un dar de la Dumnezeu şi asta i-a determinat, la doi ani de când a venit pe lume micuţa, să ia în plasament o fetiţă care are aceeaşi vârstă ca şi fetiţa lor. "Am vrut să-i dau o şansă şi altui copil, aşa cum Dumnezeu mi-a dat mie şansa asta. Acest copil din plasament l-am asimilat ca fiind al meu, sunt 8 ani de când o creştem", povesteşte femeia.

"Din CAR în CAR şi din credite în credite"

Pe mesele din clasa de la Şcoala nr. 8, unde mătuşa Mariei este cadru didactic, stau înşirate diplome şi cupe. 23 în total, până acum, din care 2 trofee la concursuri internaţionale. Mama micuţei este asistent maternal pentru fetiţa luată în plasament, şi câştigă 800 de lei pe lună, şi tot atât este şi pensia soţului, fost electrician. Lunar, 350 de lei se duc doar pentru taxa de şcolarizare a Mariei. Sunt cheltuielile casei, plus deplasările la concursuri, pe care întotdeauna le-au suportat din banii lor. "Până acum, ne-am descurcat din CAR în CAR şi din credite în credite", rezumă scurt mama fetiţei zbaterile pentru ca micuţa ei să poată să-şi urmeze visul.

Au nevoie de ajutor

Concursul de la Sanremo este programat în luna aprilie. Până la sfârşitul acestei luni însă, trebuie achitată cazarea, care se ridică la 600 de euro. De asemenea, e nevoie de bani pentru transport iar Maria are nevoie de o ţinută potrivită pentru eveniment. Cu totul, cheltuielile se ridică la 1.000 de euro, bani pe care familia nu are de unde să-i ia. Tot ce pot să facă Maria şi cei dragi ei este să spere că oameni de bine, cu posibilităţi mai mari decât ale lor, le vor întinde o mână de ajutor. "Sper ca prin vocea ei să deschidă sufletele, şi sunt convinsă că, dacă va ajunge acolo, Maria se va întoarce cu un trofeu", spune Maria Lovin, mătuşa fetei.

CASETA

Puteţi dona bani pentru Maria în contul deschis la BANC POST pe numele mamei ei, Lovin Cătălina

Cont în LEI: RO57BPOS18003005911RON01