luni, 16 mai 2011

impresii din Serbia

Pe perioada 6 – 8 mai trupa de artă medievală Cavalerii Cetății Roșii din Sibiu a participat la o tabără medievală din Serbia. În parteneriat cu Casa de Cultură a municipiului Sibiu, împreună cu domnul Dragoman Ovidiu și fiica dumnealui, Dragoman Sandra, ne-am deplasat înspre localitatea Mecavnik, din apropierea orașului Uzice. Situat la granița de vest a Serbiei de astăzi, orașelul a fost construit cu fonduri Unesco sub patronajul cunoscutului regizor Emir Kusturica.
Odata ajunși acolo, am început cu animația de zi, antrenamentul cavalerilor și lupte. După noi au urmat restul de animații ale trupelor din Serbia, Ungaria și Rusia. A doua zi am continuat animația cu lupte și dansuri medievale.
În ciuda vremii și a oboselii, am dovedit că știm sa ne facem treaba și bine. Începand cu anul 2002, anul în care aceasta trupa a luat formă, am depus multă forță și iscusință pentru a ajunge la nivelul la care suntem astăzi. De oprit nu ne vom opri aici, cum nu ne-am oprit nici la hotarele României. După Germania a urmat Serbia și sperăm, într-un viitor apropiat, la alte ieșiri în afara granițelor.

Dorim să mulțumim Casei de Cultură a municipiului Sibiu pentru aceasta oportunitate și îi mulțumim domnului Dragoman și fiicei dumnealui pentru prezența lor alături de noi în această deplasare.

marți, 3 mai 2011

Plecam la drum, din nou.

Ne cerem scuze pentru lipsa noastră, a fost întemeiată.
În acest weekend vom fi in Serbia, in orasul Uzice, in Vestul țării, unde vom fi parte a unei tabere medievale. Suntem nerăbdători să pornim la drum, după o mică pauză plină de repetiții și alte repetiții.
Am dori să vă mai spunem că, în urma preselecților precedente, trupa a căpătat noi membrii, unii deja acceptați printre noi, alții încă în stadiul de probă. Pe această cale am dori să le urăm bine venit în trupa noastră și mult spor si distracție alături de noi.
Revenind, cine are drum prin Serbia weekendul asta, e binevenit să ne viziteze in orașul Uzice din Vestul tării. Vă promitem multa distracție pe lângă nelipsitele lupte,dansuri si coregrafii cu foc.

Cavalerii Cetății Roșii.