vineri, 23 octombrie 2009

"What we do in life, echoes in eternity..."

Majoritatea lucrurilor sunt firesti si nu contravin legilor care guverneaza intr-o mare masura viata, si respectiv societatea in ansamblul ei. Insa, cateodata, echilibrul se rupe, nefirescul invadand mediul in care incercam sa ne traim vietile arogante si lipsite de orice urma de esenta umana.
Regretele tarzii sunt nevaloroase, si tocmai din acest motiv nu o sa fiu pudibond si o sa abordez o farama din marea problema existentiala intr-un mod cat mai critic. Cred ca Ioana si-ar fi dorit sincer ca noi, oamenii de langa ea, sa respectam mai mult viata, sa ne respectam mai mult semenii, si sa incercam sa nu ne respectam atat de mult pe noi insine.
Acum ea doarme cu ingerii, durerea nu o mai apasa... In ziua de 22 octombrie, Universul a simtit inca o data nefirescul si a fost zdruncinat din temelii, o viata risipindu-se in cel mai crunt mod cu putinta, certitudinea ca se mai putea face ceva fiind evidenta.
Indignarea e unul dintre cele mai crunte sentimente umane, si ea te cuprinde mult prea des, astfel, tu ca individ, devenind o grenada asezata pe un butoi cu pulbere. In fiecare zi citim ziare, "aprindem" televizoarele intr-un gest aproape piromanic si vedem cum banii, fiind la inceputul istoriei lor nimic altceva decat simple monede de schimb, au devenit in cursul evolutiei sociale cauza si efectul trairilor umane.
Probabil ca daca un dobitoc nu si-ar fi cumparat a 7-a masina cu 100.000 de Euro, sau daca o pitipoanca care are impresia ca s-ar fi metamorfozat in doamna, ea necitind in viata ei decat cartea intitulata "asul de pica", nu si-ar fi imbogatit colectia de posete cu 10 exemplare a cate 10.000 de Euro fiecare, Ioana ar mai fi avut o sansa.
Viata e cruda, dar ghiciti ce, ingerii sunt mai presus de ea...............

Niciun comentariu: