joi, 19 noiembrie 2009

prezentare medievala

In anul 2002 lua fiinta trupa de arta medievala " Cavalerii Cetatii Rosii" din Sibiu. Niste oameni care iubesc teatrul medieval, dansurile incantatoare si luptele animate s-au gandit sa faca ceva frumos, aducand impreuna tineri pentru a le readuce aminte oamenilor de evul medieval si arta sa.
De-a lungul anilor, trupa de cavaleri si domnite, bufoni si calugari, si sa nu uitam de vrajitoare, a sustinut o multime de spectacole in multe locatii medievale in cadrul unor festivaluri de renume.
Dupa cum spuneam, pe parcursul unui spectacol, publicul poate face cunostiinta cu cavaleri bravi, domnite rupte ca din basme, cu bufoni foarte hazli. Nici calugarul nu sta mai prejos, el este simbolul crestinismului din evul mediu, stiindu'se faptul ca, cavalerii erau un simbol al crucii in multe misiuni, cruciade si lupte. Vrajitoarele sunt personajele care se mai recunosc ca si spirite, ele fiind cele care fac legatura dintre toate celelalte lucruri si cavalerii, legaturi cu natura, cu moartea si cu magia evului mediu.
Denumirea este preluata de la cetatea rosie, actualul oras Sibiu, cetate-biserica, un centru economic important in evul mediu si nu numai.
Scopul nostru este de a promova arta medievala, teatrul si cultura prezente in evul mediu si de-a face cunoscut oamenilor, publicului larg, spiritul cavalerismului, spiritul cruciadelor neinfricate si victorioase. Incercarea noastra de a face cunoscut evul mediu oamenilor care ne privesc este una reusita, la fiecare spectacol putatdu-ne bucura de un public numeros si incantat de acorbatiile, luptele, efectele pirotehnice si dansurile noastre.

Niciun comentariu: