miercuri, 13 ianuarie 2010

Noi suntem cavaleri, ajutam un ingeras!! Tu ce esti?Salutare prieteni din Romania, venim inaintea voastra cu un nou caz destul de frapant.
Detalii:
În data de 16.05.2008 în urma unei căzături de pe bicicletă, nepoţelul în vârstă de 9 ani al colegei noastre Maria Cirjan, şi-a fracturat femurul la piciorul drept.
A fost internat la spitalul clinic de urgenţă pentru copii “M.S.Curie”, la clinica de chirurgie ortopedică pediatrică, unde i s-a pus diagnosticul – fractură oblică cominutiva femur drept.
A fost externat în data de 23.05.2008, ajuns acasă, copilul a continuat să facă febră, s-a sunat doctoral curant şi i s-a explicat că, face febră şi că pierde un lichid sub ghipsul aplicat, iar acesta a sugerat să vină peste 5 zile pentru că atunci va fi de gardă. Nu s-a mai aşteptat data când era de gardă, s-a mers la spital copilul fiind internat de urgenţă.
În urma investigaţiei clinice şi a analizelor medicale s-a constatat că are o infecţie cu staphylococcus epidermidis, infectat în timpul primei intervenţii chirurgicale, operaţie care nu a fost efectuată corect.
Pe data de 02.06.2008 copilul a fost supus unei alte intervenţii chirurgicale la indicaţiile profesorului secţiei de ortopedie, unde i s-a extras tija, s-a evacuat pulsul din piciorul copilului, apoi s-a implantat un fixator extern în femurul piciorului drept, internat şi mobilizat la pat pe o perioadă de o lună de zile.
În data de 06.10.2008 când a fost internat din nou pentru evaluare clinică a copilului, la aproape 7 luni de la operaţie doctorul a constatat că evoluţia copilului este foarte proastă şi s-a amânat extragerea fixatorului, externând copilul, urmând să revină peste doua luni .
La începutul lunii decembrie 2008 s-a revenit la control iar concluzia medicului a fost ca între timp copilul a făcut o peudoartroză şi ca este necesară o altă intervenţie chirurgicală, dar care nu a putut fi efectuată în aceea perioadă pe motiv că era luna decembrie, operaţiile au fost sistate, că se aşteptau sărbătorile Crăciunului şi că se operează doar urgenţele medicale, dar să aştepte că va fi sunat pentru o viitoare programare .
Disperată de răspunsul primit, sora mea a consultat alt medic la spitalul de urgenţa pentru copii "Grigore Alexandrescu", acolo s-a primit acelaşi răspuns : “că nu se poate opera în luna decembrie şi am fost programaţi pe data de 05.01.2009 “ pentru internare .
După investigaţie şi analize s-a decis ca copilul să fie supus unei operaţii pe data de 08.01.2009, sub anestezie s-a recoltat grefon de os din creasta iliaca, s-au extras şi 3 coaste pentru cura de peudoartroza la femur.
După zece zile de spitalizare sora mea şi nepoţelul au fost externaţi.
Pe parcursul anului 2009 a fost chemat la control o dată la trei luni , unde s-au efectuat radiografii şi concluziile au fost că trebuie să se aştepte să crească osul.
S-a sfârşit şi acest an, la controlul efectuat în data de 09.12.2009 vestea a fost şi mai drastică , spunându-ne că operaţia nu a ajutat şi că osul nu mai creşte, recomandând-se efectuarea a mai multor operaţii pentru reconstrucţia osului, doctorul programându-ne pe data de 15 februarie 2009 pentru a patra intervenţie ,motivând că mai repede nu se poate, din acelaşi motiv a lunii decembrie, iar în luna ianuarie este plecat la un curs şi perioada la care ne poate aştepta ar fi luna februarie începând cu 15.
Din cauza rezultatului şi a evoluţiei copilului, precum şi cele trei operaţii eşuate la care a fost supus copilul într-o perioadă de 1 an şi 7 luni fără nici un rezultat, s-a apelat la o clinică din afara ţării prin firma VIPOMED INTERNATIONAL care a indicat efectuarea operaţiei într-o clinică din Turcia şi care ar costa în jur de 10.000-12 .000 EUR. Între timp tatăl copilului a suferit un accident vascular şi a decedat pe 13 noiembrie.
Haideţi să ajutăm acest copil să se facă bine şi să meargă la şcoală ca toţi ceilalţi copii de vârsta lui, să-i putem răspunde la întrebările: “când voi fi iar un copil normal?” “când o să pot şi eu merge?”
Cei care vor să ajute pot face depuneri în contul RO60RNCB0318000367130001 deschis pe numele mamei copilului, Buruean Veronica la BCR.

Salvand semenii nostri poate o sa devenim mai buni!!!!

Noi suntem cavaleri, pe deasupra insa, suntem oameni si vrem sa ajutam un ingeras. Tu, cel care ai citit aceste randuri, ce esti?
Detalii pe blogul oficial http://roberto-buruean.blogspot.com/

Niciun comentariu: