luni, 16 mai 2011

impresii din Serbia

Pe perioada 6 – 8 mai trupa de artă medievală Cavalerii Cetății Roșii din Sibiu a participat la o tabără medievală din Serbia. În parteneriat cu Casa de Cultură a municipiului Sibiu, împreună cu domnul Dragoman Ovidiu și fiica dumnealui, Dragoman Sandra, ne-am deplasat înspre localitatea Mecavnik, din apropierea orașului Uzice. Situat la granița de vest a Serbiei de astăzi, orașelul a fost construit cu fonduri Unesco sub patronajul cunoscutului regizor Emir Kusturica.
Odata ajunși acolo, am început cu animația de zi, antrenamentul cavalerilor și lupte. După noi au urmat restul de animații ale trupelor din Serbia, Ungaria și Rusia. A doua zi am continuat animația cu lupte și dansuri medievale.
În ciuda vremii și a oboselii, am dovedit că știm sa ne facem treaba și bine. Începand cu anul 2002, anul în care aceasta trupa a luat formă, am depus multă forță și iscusință pentru a ajunge la nivelul la care suntem astăzi. De oprit nu ne vom opri aici, cum nu ne-am oprit nici la hotarele României. După Germania a urmat Serbia și sperăm, într-un viitor apropiat, la alte ieșiri în afara granițelor.

Dorim să mulțumim Casei de Cultură a municipiului Sibiu pentru aceasta oportunitate și îi mulțumim domnului Dragoman și fiicei dumnealui pentru prezența lor alături de noi în această deplasare.

Niciun comentariu: